diumenge, 31 de gener del 2010

CORNELLÀ TAMBÉ DECIDEIX

Els aires de consulta també han arribat a Cornellà. A la nostra ciutat, des del mes de desembre, un grup de persones treballen per poder organitzar una consulta popular per decidir sobre la independència de Catalunya. Són la gent de Cornellà Decideix. La nostra entitat s’hi ha adherit perquè coincideix al cent per cent amb els motius pels quals s’ha de fer aquesta consulta. Al marge de l’opinió que tinguem a nivell personal, des d’IDENTITAT, que en els seus documents fundacionals es declara “agrupació de pensament lliure, oberta a tothom i compromesa amb el país i la gent en defensa de la seva catalanitat, apareix amb la voluntat de sacsejar la consciència nacional…” volem aportar una visió global del tema en qüestió. Una vegada més volem “fer bullir l’olla” amb l’organització d’uns cafès-tertúlia. Ja us n’informarem.

La necessitat de fer un referèndum sobre la independència a Cornellà es fonamenta en els següents motius:

- Promoure un exercici de democràcia directa. En aquests temps que corren en que la cosa pública està sota mínims i el descrèdit de la classe política a arribat a nivells superlatius, volem organitzar una festa democràtica en forma de referèndum. Volem donar-li la paraula als nostres conciutadans perquè lliurement puguin opinar sobre un tema cabdal com és el dret a decidir el futur polític del nostre país. Un referèndum fet amb les màximes garanties de rigor i seriositat, i sense defensar cap posició. Com entitat que dóna suport a aquesta iniciativa, defensem que Cornellà Decideix actuï com a cos electoral i l’única opció que defensi sigui la de la participació.

- La necessitat de saber que en pensa una població important de l’àrea metropolitana després que ja hagin parlat més de 160 pobles i ciutats de Catalunya. A ningú no se li escapa que la realitat socio-cultural de Cornellà poc té a veure amb la mateixa realitat d’una comarca de l’interior de Catalunya o de les terres de l’Ebre. A la nostra ciutat, històricament, hi han confluït moviments migratoris de diverses procedències que fan que els temes identitaris no es vegin de la mateixa manera. De tota manera, històricament també, Cornellà a sigut escenari de reivindicacions socials que desprès ens han portat a la realitat política en la que ara ens trobem. Molts dels que ara voltem els 40 anys, ens en recordem de les vagues de la Elsa o Laforsa, i de l’activitat que desenvolupaven els capellans de barri en les reivindicacions veïnals del anys 70. Ara, instal•lats ja al segle XXI, una colla de ciutadans de Cornellà volem reivindicar el dret a decidir el futur polític del nostre país.

- La conveniència que la societat civil de Cornellà es posicioni amb total llibertat en un tema com aquest. La realitat catalana quedaria coixa si Cornellà de Llobregat no hi digués la seva. La realitat del nostre país és la que tenen els ramaders del Pirineu, els pescadors de l’Empordà o els pagesos de les terres de l’Ebre, però també és la que tenen els ciutadans de l’àrea metropolitana. Aquests ciutadans , que moltes vegades, a causa de la seva procedència veuen la realitat catalana des d’un prisma espanyol, també han de dir la seva. I si defensem el dret a decidir, la seva opinió és cabdal per saber el pes real que té l’independentisme a la societat catalana.

La independència ja no és, només, una necessitat cultural o sentimental, si no que; de resultes del reiterat abandonament del govern central cap a les necessitats socio-econòmiques de Catalunya, aquesta ja s’ha convertit en una necessitat coyuntural, en una necessitat de supervivència econòmica, per poder seguir mantenint uns serveis públics de qualitat pels ciutadans del nostre país.

El fet que aquestes consultes surtin de la societat civil, sense el suport de cap administració és un valor afegit al que ja té de per si, en contra del que manifesten els contraris a la consulta, ja que aconseguir que un grup d’homes i dones de la nostra ciutat s’involucrin en un projecte com aquest diu molt a favor dels seus valors democràtics.

Per acabar només dir-vos que desitjo que finalment es pugui celebrar aquest referèndum, que sigui una autèntica festa de participació i que tots hi col•laboreu. Si voleu més informació sobre Cornellà Decideix adreceu-vos a www.cornelladecideix.cat o envieu un correu a info@cornelladecideix.cat

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada